En session med kropsterapi har fokus på at løsne spændinger og øge lymfe- og blodgennemstrømning i kroppen. Enhver behandlingssession er målrettet de udfordringer klienten beskriver ved den indledende samtale.

Ofte har jeg klienter som har forsøgt sig med fysioterapeuter, kiropraktorer, medicin og samtaleterapi, men som nu er klar til at søge løsninger i sammenhængen mellem krop og sind.

Jeg arbejder med idéen om det hele menneske – dvs. at der er en stærk sammenhæng mellem det fysiske og psykiske. Traumer og følelsesmæssige anstrengelser kan sætte sig i kroppen og skabe problemer og afstedkomme smerter i led, muskler og bindevæv. Flere klienter oplever at behovet for dialog under behandlingen kan opstå som følge af, at spændinger frigøres.

Klassiske henvendelsesårsager i klinikken:

  • Gigt, forstuvninger, smerter, ømhed, piskesmæld, kold skulder, tennisalbue, museskader, hold i ryggen og nakken, iskiasproblemer, ryglidelser.
  • Overanstrengelse, problemer i sanseorganerne, følelsesforstyrrelser, problemer i kredsløbet, organproblemer (tarme, nyrer mm.)
  • Stresstilstande, angst, depression og traumer m.m., træthed.

Min uddannelse i behandlingssystemet BODY SDS har været med til at skærpe mit fokus på konkrete problemstillinger, både hos elitesportsudøvere med skader og hos mennesker med smerteproblematikker. Jeg tager altid udgangspunkt i hvad du mærker, f.eks. et hold i nakken og arbejder videre derfra.

Ved at bruge forskellige metoder øges næringen i cellerne og forbedrer udskillelsen af affaldsstoffer. Når der arbejdes dybt med de forskellige spændinger, begynder kroppen og psyken at slappe af, hvilket skaber en tilstand af indre ro og energi. Når kroppens og nervesystemet kommer i denne tilstand kan celler, bindevæv og muskler lettere restituere og har dermed langt bedre betingelser for at komme sig, f.eks. i forbindelse med skader, spændinger og sygdom.

De fleste klienter oplever, at de får mere energi og overskud efter behandlingen, både fysisk og mentalt. Tilstanden af indre ro skaber plads til at psykiske spændinger kan bearbejdes. Behandlingen kombineres altid med samtale hvor problemstillingerne drøftes, for at bringe et nyt perspektiv på klientens behandlingsbehov.

Behandlingen starter altid med, at du ligger på ryggen med et tæppe over dig. Jeg behandler både på forsiden og bagsiden af kroppen.

Efter en behandling vil du føle velvære og en dyb ro. Som en naturlig proces, kan du opleve, at kroppen og sindet reagerer anderledes end normalt. Især efter en periode med f.eks. stress, sygdom og næringsfattig kost m.m. kan der komme reaktioner efter en behandling.
Disse reaktioner er signaler om at behandlingen har sat din organisme igang med at arbejde på at optimere sine funktioner og skabe fornyet balance.

Det anbefales, du drikker rigeligt vand resten af dagen, da væske letter udskillelsen af kroppens affaldsstoffer. Nyd den øgede kropsbevidsthed og giv efter for de signaler, som kroppen udsender for at skabe balance. På den måde kan du medvirke til at optimere din selvhelbredende evne.